Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägshotellets julfirande: ”Det blev glädjerus i huset”

Järnvägshotellet i Skara bjöd in till gemensamt julfirande för behövande i sina lokaler under julafton. – Det var en härlig känsla, det blev en sån värme i huset, säger Jessica Winbladh som var en av de som anordnade julfirandet.

Under julafton bjöd Järnvägshotellet in behövande till ett gemensamt firande med julmat, tomte och övernattning i hotellets rum.

– Det gick jättebra. Det var ungefär 50 personer som kom under kvällen. och cirka 20 personer som bodde över på hotellet under natten, säger Jessica.

Jessica och hotellets ägare Peter Johansson och Niklas Werner började planera julfirandet redan i somras. Gästerna bjöds på traditionell julmat och julklappsutdelning.

– Tomten kom under kvällen och delade ut julklappar. Det var verkligen uppskattat och det blev glädjerus i huset.

Jessica vill också ge en eloge till alla som hjälpte till för att göra julfirandet möjligt. Hon säger att de fått bidrag från många olika håll, och att de dessutom fick hjälp av volontärer till och från under kvällen.

– Det är helt fantastiskt att så många ställer upp och hjälper till. Vi har fått både julklappar och mat och hjälp med att tillaga maten.

Att det här är något som Järnvägshotellet vill göra till en tradition tycker Jessica är självklart.

– Absolut! Det finns ju ett behov så om vi kan ge tillbaka till alla andra så vill vi göra det även nästa år, säger hon.