Jennifer Petersson, 26 år, och Midåkra Cadsuane, eller Moosan som hon kallas, har tävlat på Grevagårdens nationella dressyrtävlingar i helgen.

Smeknamnet Moosan fick Midåkra Cadsuane redan som föl. – Hon var lite kantig med stort huvud och långa öron vilket påminde mycket om en älg, därav namnet Moosan förklarar Jennifer.

Förra helgen plockade ekipaget, som tävlar för Grevagårdens ryttarförening, hem en skön seger i medelsvår B:2 vid tävlingar i Töreboda. Den här helgen spände ekipaget bågen lite hårdare genom att tävla i högre - och svårare - klasser.

Jennifer är nöjd med resultaten även om placeringarna uteblev.

– Jag är supernöjd. Moosan var skadad i nästan ett år så det här är bland de första riktiga starterna efter att hon kom tillbaka. Jag tycker att styrkan och kvaliteten har förbättrats över vintern och vi går in på banan med en helt annan säkerhet. Idag var programmet, Mästerskapsprogram medelsvår B, lite för svårt men det är bara att fila vidare och komma igen.

Moosan är en speciell häst på många sätt. Hennes pappa är en knabstrupperhingst, vilket är väldigt ovanligt bland dressyrhästar. Rasen på pappan ger henne också den speciella teckningen med vita fläckar på baken. Färgen kallas för schabraktigrerad.

Moosan har dessutom en arbetsmoral som är helt otrolig, berättar Jennifer.

– Hon är bussig och schysst med massor av energi. Hon jobbar på i alla lägen och gör allt för mig. Med den karaktären tror Jennifer att Moosan kan gå långt, förhoppningsvis ska de kunna starta Grand Prix en dag. Hon hoppas få hjälp på traven av internationella svårklass-ryttaren Marika Martinsson, som håller till utanför Jönköping. Jennifer ska nämligen börja jobba som beridarlärling och groom hos henne.

Då ska Moosan och Jennifers andra två hästar med.

– Jag ska ta hand om och rida Marikas hästar. Vi ska träna och tävla tillsammans. Mitt fokus ska mest vara på unghästarna.

Med den satsningen, att få jobba tillsammans med ett riktigt proffs som tävlat på internationell nivå, hoppas Jennifer på ett lyft i sin egen ryttarkarriär.

– Jag är inte ute efter någon "one hit wonder" utan det här är en rejäl satsning för att kunna vara hållbar på en hög nivå så småningom, plocka upp häst efter häst till svår klass och hänga med länge. Jag vill bara bli förbannat bra helt enkelt!