Att spela Bingolotto dagen före julafton är en kär tradition för många. Tidaholmaren Johanna Ekberg var en av alla de som tillsammans med familjen satt bänkad framför årets upplaga.

Vi spelar ibland när vi inte har något annat för oss, men just den kvällen hade vi egentligen inte tänkt spela. Min man Robert förslog att vi skulle göra det, men jag hade redan spelat på hästar och kände att det blev lite mycket. Sedan var jag ändå på Ica och då blev det att jag köpte ett par lotter ändå.

När tredje spelet närmade sitt slut och det inte såg ut att bli någon vinst växte frustrationen.

Jag tänkte "ska vi inte ens få vinna hundra kronor?" och precis efter det fick jag bingo. Jag ringde två gånger och kom fram. Det var i samband med nyheterna, så de sa att de skulle ringa upp om en halvtimme. Då hade jag tid att förbereda mig lite och ringa upp och förvarna släkt och vänner.

Johanna lyckades i Färgfemman kamma hem en Volkswagen Golf Sportscombi, 50 000 kronor att resa för och 15 000 kronor inredning. Hon berättar att hon blev så glad att hon hoppade omkring i soffan med dottern Novalee.

Jag och Robert öppnade en flaska bubbel för att fira och råkade spilla i soffan. Då sa vi att "det gör ju inget, nu kan vi bara köpa en ny", skrattar hon.

Alla vinsterna passade familjen väldigt bra.

Vi hade tänkt byta bil till våren någon gång, men nu slipper vi tänka mer på det. Jag tycker väldigt mycket om att resa, men det kostar ju en hel del och det tar tid att spara. Nu kan vi göra någon lite speciell resa, säger hon.

Nu har det gått närmare en vecka sedan vinsten och lotten är inskickad.

Jag vet inte riktigt om jag har smält det än, man lever liksom som i en bubbla i början. Men vardagen kommer ju ikapp och man lever på som vanligt.

Johanna berättar att många är glada för hennes och familjens skull.

Dels är det många vänner som gläds med oss, men det verkar också som att folk tycker det är kul att en barnfamilj fick vinna.