Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Lundvik hyllas av Växjö kommun – får hedersbelöning

John Lundvik, som representerade Sverige i Eurovision Song Contest, får årets hedersbelöning av särskilda skäl av Växjö kommun.

Det blev en rafflande lördagskväll när John Lundvik, som växte upp i Växjö, var med i slutstriden om segern i Eurovision Song Contest. Bidraget ”Too late for love” fick mest poäng av jurygrupperna. När det sedan var dags att dela ut poäng för folkets röster stod det till slut mellan Sverige och Nederländernas Duncan Laurence – där Nederländerna gick segrande ur striden. John Lundvik slutade sexa i Eurovision.

Strax efter att tävlingen avgjorts meddelade Växjö kommun i ett pressmeddelande att man delar ut årets hedersbelöning av särskilda skäl till just John Lundvik.

– Hela Sverige är stolta men jag tror vi är ännu mer stolta i Växjö! Jag vill rikta ett stort och hjärtligt grattis till John Lundvik och välkomnar honom samtidigt hem för att fira ordentligt med hans kommuninvånare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i pressmeddelandet.

Hedersbelöningen ges varje år till någon som gjort Växjö känt utanför kommunens gränser.