Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

John Lundvik till final: ”Världens lyckligaste man”

John Lundvik tog på torsdagskvällen Sverige till final i Eurovision Song Contest. – Även om jag hamnar sist så är jag världens lyckligaste man, sa han under en presskonferens efter semifinal två, skriver TT.

På torsdagskvällen var det dags för den andra semifinalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel. Sveriges bidrag ”Too late for love” med John Lundvik, som backas upp av kören The Mamas, gick vidare till lördagens final.

– För mig kändes det jättebra, jag sjöng bra, hade kul, bra ”connection” med The Mamas. Men framförallt arenan, herregud vilken respons, säger John Lundvik till TT.

Inför finalen kommer gänget slipa på framträdandet. Sedan är det bara att ge järnet när Europa bänkar sig framför tv-apparaterna.

– Man hinner inte tänka så mycket, man har hög puls och vill göra bra ifrån sig. Det gäller att tänka att ingen tittar och försöka tro på sig själv. Det har fungerat hittills, säger John Lundvik.

Sveriges bidrag har inför tävlingen varit tippade att hamna i toppskiktet i finalen. John Lundvik var tidigare, enligt oddsen, den som har näst störst chans att vinna hela tävlingen, men han har nu passerats av Australiens Kate Miller-Heidke med ”Zero gravity”, enligt TT. Allra störst förhandsfavorit är Nederländernas Duncan Laurence med låten ”Arcade”.