Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johnsons rådgivare: Glöm inte klimatet

De ekonomiska stimulanspaket som är tänkta att få det virusdrabbade Storbritannien på fötter bör även användas för att ta steg mot en fossilfri framtid, anser den brittiska regeringens klimatrådgivare. Detta bland annat genom att ge stöd till britter som klimatanpassar sina hem och jobbar på distans.

London bör också utnyttja att oljepriset är lågt, det innebär att koldioxidskatter kan höjas utan att det drabbar konsumenter, skriver Klimatförändringskommittén (CCC) i ett brev till premiärminister Boris Johnson.

Brevet skickas i en tid då pandemityngda regeringar världen över tar fram stimulanspaket av en storlek som inte setts sedan tiden efter andra världskriget. Kommittén noterar att åtgärder som minskar klimatpåverkande utsläpp och anpassar samhällen till en värld präglad av klimatförändringar bör vara "integrerade i alla räddningspaket".