Det var Jnytt som först rapporterade om nyheten. Det skandinaviska flygbolaget började trafikera sträckan till och från Arlanda i slutet av augusti förra året och har sedan dess haft två flighter i vardera riktning på vardagarna.

Jönköping inte stort

– Det är tråkigt, men antalet resenärer har inte varit tillräckligt så jag är inte förvånad. När vi sedan tidigare haft BRA som flyger till Bromma har det varit svårt för en ny aktör till Stockholm. Jönköping är nog inte så stort att det behövs två flyglinjer, säger Rony Forsberg, vd Jönköping Airport till Jönköpings-Posten.

Air Leap bekräftar att det är just dåliga passagerarsiffror som ligger till grund för beslutet.

— Ekonomiskt drabbas inte Jönköping Airport då Air Leap följt sina ekonomiska åtaganden, men de har inte kunnat fortsätta, säger Rony Forsberg.

Beskedet innebär att det nu är flygbolaget BRA som flyger till Stockholm och Bromma tre gånger dagligen måndag-torsdag, fyra på fredagar och en på söndagar.

Ingen ersättare

– Vi ska inte jobba för en ny aktör, BRA har som ambition att satsa i Jönköping och eventuellt utöka trafiken till Stockholm. Vad nedläggningen får för konsekvenser i närtid ska jag ta reda på, säger Rony Forsberg.