Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jord” inleder teatersäsongen

På fredag, den 14 september, inleds teatersäsongen i Falköping. Platsen är Östra Tunhems teater vid Cesarstugan och föreställningen är en publiksuccé som nu gett sig ut på turné

”Jord” är namnet på föreställningen som är först ut i Falköpings Riksteaterförenings höstprogram. Det som publiken får se på scen i Östra Tunhem är ett relationsdrama - eller jordbruksdrama om man så vill - som gjorde publiksuccé i Östergötland under våren.

Det utspelar sig på den svenska landsbygden. I centrum för handlingen står den åldrade lantbrukaren Mikael som älskar sin jord och har svårt förstå att hans son Jon inte vill ta över, utan istället flyr till ett kringflackande liv.

Publiken får följa en uppgörelse mellan far och son, den känslomässiga kampen kring gården, faderns åldrande och sonens frånvaro.

– Jag hoppas att publiken blir berörd av denna varma och gripande berättelse, där det är lika nära till skratt som till tårar. Jord är en ovanlig pjäs som utspelar sig på landsbygden, men visar hur märkvärdigt lika vi är oavsett var vi bor, säger regissören Karin Enberg i ett pressmeddelande.

Föreställningen bygger på ett allvarligt tema men har både poetiska och humoristiska inslag. På scen ser vi tre skådespelare: Peter Jansson, Peter Sundberg och Therése Lindberg

Detta är alltså den första av tre föreställningar som Falköpings Riksteaterförening presenterar i höst.

Föreningen har väljt, vrakat och tagit medlemmar till hjälp, men konstaterar att många vill använda Stadsteatern och har fått kompromissa i flera fall.

Söndagen den 14 oktober kommer Maria Lundqvist (ni vet ”Sally”) hit och spelar upp den välkända klassikern ”Shirley Valentine”.

Den 11 november ges den humoristiska och dramatiska musikföreställnignen med ett avstamp i Strindbergs Hemsöborna: ”Madam Flod - Återkomsten”

Teaterhösten kan börja.