Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jula blir delägare i svenskt innovationsbolag

Jula Holding koncernen blir nu en stor delägare i det svenska bolaget Organofuel Sweden. – På Jula tar vi ett helhetsgrepp kring hållbarhet utifrån ett långsiktigt perspektiv. Ett led i detta är att investera i innovationsföretag, så som Organofuel, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Organofuel etablerades 2015 i Sundsvall, och är grundat i forskning från Mittuniversitetet. Bolaget är ett kreativt innovationsbolag som utvecklat flera gröna högteknologiska lösningar. Bland annat har de utvecklat fram unika och patenterade produkter inom två spår, så som biobränsle och kapsaicin. För dessa har bolaget vunnit flera utmärkelser, bland annat ClimateLaunchPad och Almi Pitch enligt Julas pressmeddelande.

– Genom Julas investering kan vi nu fortsätta framgången med att ta våra produkter till marknaden, säger Erik Nelsson VD på Organofuel Sweden i pressmeddelanden.

Bolaget har bland annat utvecklat en teknik som omvandlar skogsavfall till biobränsle för både bil- och flygtrafik. Investeringen kommer även att bidra till Julas verksamhet, då företagets propellerflygplan är en viktig del i samband med att verksamheten expanderar.

– En av anledningarna till att koncernen går in som delägare i Organofuel är att det ligger i linje med vår egen hållbara strategi för att minska vårt klimatavtryck. Det är ett innovativt bolag med stor kompetens, som utifrån olika perspektiv arbetar för att hitta nya lösningar och det vill vi stötta, säger Magnus Sigurd, Business Development Director i pressmeddelandet.