Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10-tal brandmän bekämpade butiksbrand utanför Vedum – polisen misstänker brott

Det började brinna i en butik några kilometer söder om Vedum, Vara kommun, på onsdagen. Ett tiotal brandmän från tre olika räddningsstyrkor var på plats och bekämpade branden – som polisen nu utreder som mordbrand. – Vad jag har hört så har ingen person skadats, säger brandinspektör Magnus Areflykt.

Det var vid 13.15-tiden på onsdagen som räddningstjänst, polis och ambulans fick larm om att det brann i en byggnad strax söder om Vedum. Ett tiotal brandmän från Vara, Herrljunga och Lidköping skickades ut till adressen.

– Vi har en brand i en fastighet. Jag har inte så mycket information, men det ska vara någon form av butik i den här byggnaden. Det är en invändig brand på den andra våningen, sa Magnus Areflykt vid en tidig kontakt.

Det brann med öppna lågor, var kraftig rökutveckling och ett innertak ska ha rasat in i butiken.

Ingen person skadades i branden, enligt räddningstjänsten. Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk.

– Alla personer ska vara ute ur byggnaden, säger Magnus Areflykt.

Polisen har varit på plats och upprättat en anmälan om mordbrand, meddelar polisens presstalesperson Anna Göransson. Det är oklart hur branden startade och det finns ingen misstänkt.