Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsolycka på riksväg 47: ”Väldigt halt på vägen”

En lastbilsolycka inträffade på riksväg 47 väster om Falköping på söndagen. Ingen person skadades – men fordonet behövde bärgas. – Det var väldigt halt på vägen, säger räddningstjänstens Stefan Johansson.

Det var vid 10.50-tiden på söndagsförmiddagen som en lastbil var inblandad i en singelolycka på riksväg 47 vid Gökhem, några kilometer väster om Falköping. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades ut.

– Jag vet inget om skadeläget eller hur olyckan gick till, men det inträffade i riktning mot Vara. Vi är på plats och jobbar med ärendet, sa en SOS-operatör vid en tidig kontakt.

Kort senare berättade Stefan Johansson, inre befäl på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, att lastbilen hade vält och hamnat på sidan.

– Lastbilschauffören var ute ur fordonet när vi kom dit. Han skadades inte, säger Stefan Johansson och berättar att det var väldigt halt på platsen.

Enligt Trafikverket var det stor trafikpåverkan i ungefär 45 minuter efter olyckan. Lastbilen bärgades från platsen.

Det är i nuläget oklart om polisen misstänker något brott i samband med händelsen.