Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända humorprofilen lägger baskern på hyllan - hyllar The Beatles

Han var ena halvan i buskisduon Stefan och Krister med den populära karaktären Birger i orange basker. Nu ger sig Krister Claesson ut på turné med en hyllningskonsert till The Beatles. I Skaraborg blir stoppet i Falköping.

Krister Classon har en mångårig karriär som artist, skådespelare, regissör, manusförfattare och musiker bakom sig. För många är han känd som ena halvan i buskisduon Stefan och Krister där han bland annat iklätt sig karaktären Birger.

I ett pressmeddelande säger artisten att han inget har att ångra och är tacksam för allt och för alla sina framgångar.

Nu ger han sig ut på turné med premiär den 14 september; Krister Classons Beatles. Det är en en hyllningskonsert och tolkning av Krister och hans husgudar The Beatles.

– Som åttaåring såg jag The Beatles för första gången hos farmor och farfar på deras TV. Det knockade mig totalt. Sedan den dagen har jag drömt om att få hylla mina idoler. Nu 56 år senare knyter jag ihop säcken och detta blir en fantastisk drömfinal i mitt artistliv, säger Krister Claesson.

Kvällen innehåller med anekdoter och Kristers högst personliga syn samt 28 väl valda låtar från kultbandet.

På scen samlas Krister Classon (bas), Hans Schakonat (sång/gitarr) Benjamin Önnhed (sång/gitarr), Jens Classon (sång/trummor), Johan Ljuslin (keybord).