Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katarina von Bredow i litteraturpodden: Inga ämnen är för kontroversiella

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

I det nionde avsnittet av Smålands Litteraturpodd möter JP:s kulturredaktör Emilia Söelund den flerfaldigt prisade författaren Katarina von Bredow som är aktuell med boken "Ellinor". I podden berättar hon om stormarna kring några av hennes tidigare böcker, där hon tog upp känsliga ämnen som aborter och incest.

Katarina von Bredows böcker präglas ofta av problematisk kärlek, mobbing, den grymma skolvärlden – och hon skriver ofta öppet om det ämne som kan få både unga och vuxna att vrida sig i stolen, nämligen tonåringars sexualitet.

Tack vare hennes ärliga och nakna skildringar av hur det är att vara ung, är hon en av Sveriges mest uppskattade barn- och ungdomsförfattare. Katarina har mottagit ett flertal priser för sitt författarskap, bland annat Barnens författarpris av Sveriges Radio (2012) och Astrid Lindgren-priset (2013).

I mars 2018 släpps hennes 16:e bok, "Ellinor", där hennes unga läsare får följa tre vänner under några månader i mellanstadiet, ett år då mycket förändras och saker ställs på sin spets.

Det nionde avsnittet av Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund, och går att lyssna på på direkt här på sajten eller via Itunes Podcaster.

LYSSNA: Premiär för Smålands Litteraturpodd – Nobelpriset i fokus

LYSSNA: Avsnitt #2 av Smålands Litteraturpodd – Kjell Westö gästar

LYSSNA: Hör Kjell Westö läsa högt romanen "Den svavelgula himlen"

LYSSNA: Smålands Litteraturpodd avsnitt #3 möter författaren Åsa Storck – hur hittar man läsglädjen igen?

LYSSNA: Avsnitt #4 av Smålands Litteraturpodd: Sara Bergmark Elfgren om Cirkeln och Norra Latin

LYSSNA: Avsnitt #5 – vad krävs för att en novell ska vara bra? Litteraturpodden möter novellisten Jacob Sundberg