Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD anmäler förskingring av partikassan

Kristdemokraterna i Skaraborg har polisanmält och stängt av en partimedlem efter att en förskingring av partiets pengar uppdagats. – Vi skulle betala ett antal räkningar till olika leverantörer efter valet och då uppdagades det att det saknades pengar, säger Annica Eclund.

Hon agerade som ordförande i Skaraborg direkt och kopplade in revisorerna. De kunde snabbt se att misstankarna var befogade – pengar fattades.

– Händelsen var en larmklocka efter som vi normalt har en mycket god ekonomi, fortsätter Eclund.

Efter internutredningen lämnade Kristdemokraterna i Skaraborg in en polisanmälan.

– Vi är alla ledsna över det som har hänt. Vi har nu ändrat firmatecknare och stängt av personen från sina uppgifter och uppdrag. Vi har även satt igång en process för att se över vår arbetsordning för att undvika liknande situationer i framtiden, säger distriktsordföranden Annika Eclund.

Nu är det upp till polisen att göra en utredning.

Den misstänkte politikern menar sig ha blivit lurad och handlat i god tro då denne investerat pengarna på ett felaktigt sätt. Omfattningen av förskingringen är ännu inte klarlagd.

– Han säger att han själv pressats på pengar och gjorde en anmälan om det innan den här historien uppdagades. Men personen har skiljts från alla sina politiska uppdrag, konstaterar Eclund.