Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klaga kan ni göra hemma

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Hur ser Falköping ut ur ungdomarnas perspektiv? Det är ingången i de insändare som elever i år 2 på Ållebergsgymnasiets ekonomiprogram under en del av vårterminen har arbetat med inom ämnet svenska. Detta är en av insändarna som skrevs.

Runt om i bygden finns en storslagen natur, ett rikt kultur- och föreningsliv ochflera bygg-och bostadsprojekt som kommer utveckla staden som aldrig förr. Jag vet inte om ni ännu har listat ut vilken stad jag pratar om och det antar jag inte heller eftersom ni inte ser det ur mitt perspektiv. Eftersom det enda ni ser är Sveriges tråkigaste stad. Men jag pratar faktiskt om gröna sköna Falköping.

Vad betyder det egentligen att inte ha något i sin stad? Är det att man inte har tillgång till något eller duger det inte med det man har? Att säga “nej vi har ingenting i vår stad”? Fastän du har allt men inte ser det framför dig.

En simhall, skidbacke och bowlinghall - räcker inte det? Tydligen inte, men då lägger vi till Mc Donalds, Sibylla, Paintballhall och motionsspår, räcker det nu? Tydligen inte.

Men då lägger vi till O´Learys, Amazing Thai, HM, Kappahl, Ströget och padelcenter.

Kära folk. Ser ni inte det som jag ser eller försöker ni bara blunda för alla företag, affärer och restauranger som staden erbjuder er?

Falköping kommer definitivt byggas på och kommunfullmäktige i Falköping kommer göra allt de kan för att folket ska bli nöjda. Men vad krävs för att folket ska bli nöjda?

Som det ser ut i mina ögon är det inget fel på staden utan snarare folket som bor i staden.

Men å andra sidan förstår jag att Göteborg, Stockholm och Jönköping är större och bättre eftersom de har 100 000 - 1 000 000 invånare i sina städer jämförelsevis med 33 000 invånare som i Falköping. Storstäderna har mer mark och mer resurser att jobba med som gör att de kan bygga fler bostäder. Detta leder till att fler människor flyttar till storstäderna och företagare kommer våga ta risker genom att starta nya verksamheter som inte hade fungerat i Falköping.

Har jag någon anledning till att klaga som kommer från en liten ort vid namn Habo, som består av 13 000 invånare? Det tycker jag verkligen, men det gör jag inte ändå även om Habo endast erbjuder människorna Ica, Konsum och Landhs konditori är det cirka 300 aktiva företag. Medan här i Falköping erbjuds över 3000 företag och verksamheter. Jag må vara 17 år gammal men jag har aldrig varit med om en stad som har klagat så mycket på sin egna kommun och på vägen sänkt den till botten.

Med botten menar jag att staden är utsedd till Sveriges tråkigaste stad.

Mina sista ord lyder såhär: Det är inget fel på staden. JJag har tagit fram det som erbjuds här på “schlätta” och jag hoppas också ni inser vad som faktiskt finns. Det som krävs är att vi börjar knega. Då kommer vi tillsammans börja stegra.

Filip