Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal om coronaläget i förskolan: "möts av ilska"

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Förskolan har en väldigt viktig funktion här i Falköpings kommun. Det har blivit ännu tydligare när pandemin utmanar vårt samhälle.

Men förskolan är också en utsatt plats när det gäller risken för smittspridning. I en enkät som Kommunal gjort uppger nästan 60 procent av barnskötarna på förskolorna i Kommunal Vänerväst att de känner oro över att bli smittade på jobbet.

I Sverige har förskolor och skolor hållit öppet hittills under pandemin. Det har våra politiker sett som en förutsättning för att kunna klara av krisen då många som arbetar med samhällsviktiga funktioner är beroende av barnomsorg. Att förskolan fortfarande håller öppet i Sverige är bra, men personalens arbetsmiljö måste samtidigt säkerställas.

Riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten är tydliga. Sjuka barn stannar hemma tills de varit symptomfria i 48 timmar och det samma gäller personal. Vårdnadshavare som är sjuka ska inte lämna eller hämta barn i förskola eller skola.

Men ändå får vi signaler att många i personalen upplever att ett stort ansvar vilar på dem. De kan behöva hindra vårdnadshavare med symptom från att komma in på förskolan eller så behöver de skicka hem barn med symptom. Det är inte alltid som personalen möts av förståelse för sitt agerande. Flera vittnar om att de istället möts av ilska över de nödvändiga åtgärderna. Dessutom uppger cirka 30 procent att de inte fått tillräcklig information om skyddsutrustning från sin chef eller arbetsgivare.

Det är allas ansvar att förhindra smittspridning och förskolan är extra utsatt.

Därför behöver arbetsgivaren i Falköpings kommun fortsatt:

√ Säkerställa att det alltid finns grundläggande hygienartiklar och rätt skyddsutrustning att tillgå.

√ Säkerställa att personalen och deras chefer känner till vilka rutiner som gäller och att de känner sig trygga.

√ Ställa krav på städrutiner.

√ Se till så att det finns ett fysiskt utrymme där sjuka barn kan vara i väntan på föräldrar.

√ Ha en tydlig kommunikation med föräldrar om vikten av att stanna hemma vid behov och att ta personalens situation på allvar – det ansvaret ska inte läggas på personalen.

√ Följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt arbetsmiljölagens regelverk för att säkerställa att förändringar i arbetsorganisationen och en ökad arbetsbelastning följs av åtgärder – detta i samverkan med skyddsombudet.

√ Använda trygga anställningar. Anställningarna ska vara tillsvidareanställningar och arbetsorganisationen ska möjliggöra heltidsarbete som norm.

Hanna Nord

ordförande Kommunal Falköping-Tidaholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel