Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konfettiregn över hudmottagningens nya lokaler

Hudmottagningen vid Skaraborgs sjukhus i Skövde har invigt sina nya lokaler idag. - Vi ser många fördelar, den största är att vi nu har en arbetsmiljö med dagsljus, vilket underlättar ide medicinska bedömningarna, säger enhetschef Annika Orrenius.

Under fredagen invigdes hudmottagningens nya lokaler på Skaraborgs sjukhus, Medarbetarna hälsade besökarna välkomna och många är naturligtvis nyfikna på arbetsmiljön och hur personalen upplever flytten.

- Vi ser många fördelar, den största är att vi nu har en arbetsmiljö med dagsljus, vilket underlättar ide medicinska bedömningarna. Det är en stor fördel för våradermatologer att bedöma huden i dagsljus, säger enhetschef Annika Orrenius i ett pressmeddelande.

Skillnaderna är stora – nu finns bra undersökningsrum och behandlingsrum för patienterna.

- Vi är nu samlokaliserade, vi har våra sårmottagningar på samma yta som hudmottagningen, vilket skapar bra samarbeten. Verksamheten, som är stor där många patienter passerar dagligen, är nu lokaliserad på en yta som är anpassad efter våra behov.

Miljön är klart förbättrad för patienter och medarbetare.

- Vi arbetar med tyst kallelsesystem, vilket också har skapat ett lugn under intensiva mottagningspass –alltså, vi ”stör” varandra mindre.

Vilken betydelse har detta för patienterna?

- Många patienter påpekar att våra nya lokaler är tilltalande och att det är en tyst och härlig miljö att vistas i.

Vilken betydelse har det för medarbetarna?

Alla medarbetare har fått en förbättrad arbetsmiljö och stortrivs i dom nya lokalerna.

AnnikaOrrenius, Alexandra Forssgren och Angelica Andrén bjuder påkonfettiregn, när hudmottagningens nya lokaler invigdes.JohannaJansson, Ingrid Wärn, Annika Orrenius, Alexandra Forssgren, AngelicaAndrén (med saxen), Tola Därth och Henrik Karlsson ser till att dentraditionella bandklippningen blir rätt utförd.