Under restaurangveckan i Skövde ska det denna gång sättas extra fokus på grönsaker. Bishops Arms har därför valt en varmrätt där man kan välja till eller välja bort kött. Det vegetariska alternativet är svamprisotto med bakad tomat och stekt kål. Köttätaren kan välja lamm istället för de vegetariska tillbehören.

Kötträtten fick först namnet #Meattoo i marknadsföringsmaterial som fanns online.

Det var ett roligt sätt att lyfta fram köttet eller att köttet är det man väljer bort. Vi har nästan alltid i vårt menyskrivande haft en liten komisk twist, samtidigt som vi ganska ofta är och balanserar på gränsen, säger Zimon Brohede.

Hashtaggen #Meattoo har använts av veganer i sociala medier, men också av köttförespråkare och även ibland som en protest mot hashtaggen #Metoo som fick spridning i höstas.

Då började sexuella ofredanden och övergrepp mot kvinnor att uppmärksammas världen över, under #Metoo. Kvinnor vittnade om ofredanden och sexuella övergrepp i massor av olika sammanhang i sina liv, bland annat i krogmiljö.

När Bishops Arms valde att kalla sin rätt #Meattoo ledde det till att restaurangen blev kontaktad av en person som tyckte att det var ett osmakligt namn. Även tidningen har uppmärksammats på namnet på menyn.

Det var inget hån mot någon, utan skulle uppfattas som roligt, att man skulle få det med kött också.

Restaurangen bytte namn på rätten till Kött också, utan hashtagg, för att inte väcka associationer till #Metoo.

Det var ett plumpt skämt. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt, men har förståelse för att folk känner sig trampade på tårna, säger Zimon Brohede.