Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig brand i Mariestad – svarta rökpelare syntes över staden

Under onsdagsmorgonen började det brinna på kraftvärmeverket Metsä Tissue i Mariestad. Ett 40-tal brandmän fanns på plats för att bekämpa branden.

Svart rök syntes på långt håll från industrin och enligt räddningstjänsten i Östra Skaraborg. Fem stationer, vilket innebar ett 40-tal brandmän, var på plats under onsdagsmorgonen för att arbeta med släckningen av branden.

Branden som startade i en flismaskin spred sig från en byggnad till en annan.

– Vi gör nu allt för att förhindra att branden sprider sig till huvudbyggnaden, sa Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg till Mariestads-Tidningen under morgonen.

Inga personer skadades i branden och det fanns heller ingen anledning för boende att vara oroliga för branden.

– Vi bedömer att röken inte ska vara farlig för hälsan, sa Robert Zeidlitz vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg till TT.

Vid 13.30-tiden meddelade Göran Sandström att branden var under kontroll och att styrkorna som fanns kvar på platsen då arbetade med eftersläckningen.

– Vi kommer bevaka platsen hela kvällen men eftersläckningen beräknas pågå fram till klockan 14, säger han.

Räddningstjänsten är nöjda med släckningsarbetet.

– Vi har haft mycket folk där och allt har flutit på bra.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden.