Stölderna hade inträffat natten mellan den 14 och 15 februari på Göteve Svets och Göteve skola. Vid olyckan hade mannen heller inget körkort och åtalas därför för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, stöld alternativ häleri.

Poliserna upptäcker föraren på väg 47 eftersom bilen vinglade kraftigt. De försökte få stopp på fordonet, men 56-åringen stannade inte utan fortsatte mot Göteve. De såg hur han halvlåg i framsätet och såg nästan ut att sova.

Vid tillfället råder mycket halt väglag och patrullen får se hur han frontalkrockar med ett mötande fordon. När de kom fram och öppnar dörren hade han ett kassaskrin på en bräda i knät och svarade mumlande.

När husägaren kom ut kan han snabbt se att skrinet och verktygen till stor del kommer från hans eget företag.

Värdet av det stulna ligger mellan 180 000 och 200 000 kronor.

Redan den 3 november 2016 var samme man med om en annan olycka i höjd med Valtorp utanför Falköping. Då hade 31-åringen drogpåverkad kört av vägen och en annan förare tvingades väja eftersom mannen kört på fel sida av vägen.

När poliserna kom till platsen har 31-åringen svårt att gå och patrullen upptäcker att föraren var drogpåverkad och när blodprov togs så sa mannen att han tagit amfetamin och spice. Han är misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Den 14 januari 2017 stoppades mannen på Trädgårdsgatan i Falköping. Han är efter detta misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning.

31-åringen har erkänt samtliga brott.

Nästa dag var det dags igen och då stoppades han i en annan bil i Floby. Han var återigen påverkad av amfetamin och åtalas nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.