Enligt vallokalsundersökningen, som kan ge en fingervisning om hur det slutgiltiga valresultatet blir, får Alliansen 39,6 procent, det rödgröna blocket 39,4 procent och Sverigedemokraterna 19,2.

Största enskilda parti i undersökningen blev Socialdemokraterna med 26,2 procent. Men den siffran är dock den sämsta S uppvisar någonsin. Jämfört med valet 2014 är det en tillbakagång med 4,81 procent när S fick 31,01.

Patrik Björck (S), riksdagsledamot från Falköping kommenterade strax efter att den första valundersökningen Socialdemokraternas siffror.

– Det är en svår politisk situation som vi har framför oss- Sedan tror jag nog att partiet kommer att göra ett bättre resultat i Skaraborg än på riksnivå.

På frågan om vad S kunde ha gjort bättre svarar Patrick Björk att det är för tidigt att uttala sig om det nu.

Anders G. Johansson (M) uttryckte att Sverigedemokraterna gynnats av valrörelsen eftersom många pratat om partiet.

– Det har inte varit samhällsfrågorna i centrum, utan Sverigedemokraterna. Har man privilegiet att alltid stå i centrum göds man, sa han.

Han fick frågan om Moderaterna närmat sig Sverigedemokraterna.

– Vi har gjort om vår politik, bland annat migrationspolitiken. Det som var var ohållbart, det var nödvändigt med en förändring till det stramare. Det som skiljer oss från Sverigedemokraterna är att vi har en integrationspolitik, vi tar ansvar, sa Anders G. Johansson.

Framåt går det åter för Sverigedemokraterna som nu når 19,2 jämfört med 12,86 2014 och 5,70 2010.

Nära fyraprocentsspärren ligger Miljöpartiet med 4,2 procent.

Vallokalsundersökningen i sin helhet:

Socialdemokraterna 26,2%

Vänsterpartiet 9,0%

Miljöpartiet 4,2%

Moderaterna 17,8%

Centerpartiet 8,9%

Liberalerna 5,5%

Kristdemokraterna 7,4%

Sverigedemokraterna 19,2%