Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristersson gav upp försök att bilda regering

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Moderatledaren Ulf Kristersson meddelade på söndagen att han ger upp försöken att bilda en regering. – Har gjort allt jag kan och vill göra just nu.

Ulf Kristersson mötte pressen efter att ha gett detta besked till talman Andreas Norlén vid ett möte klockan elva på förmiddagen.

– Jag har försökt att hitta en lösning. KD är beredda acceptera alla lösningar. L och C säger nej till alla lösningar. Det är beklagligt att Sverige går miste om regeringen som kan lösa de problem som alliansen vill lösa.

– Har informerat talmannen. Jag är fortsatt beredd att bli statsminister. Men har meddelat honom att det saknas förutsättningar att bilda regering.

– Jag har gjort allt jag kan och vill göra. Man kan säga rakt in i kaklet just nu.

Bakgrunden till detta är att Centerledaren Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund meddelade på var sin presskonferens under lördagen att deras partier kommer att rösta nej till Kristersson som statsminister i en moderat enpartiregering eller i en regering med M och KD.

Vid ännu presskonferens på söndagen väntas därför talmannen Andreas Norlén att lämna över uppdraget att bilda regering till ett annat part, sannolikt till Stefan Löfven.