IFK Skövde besegrade norska Halden i torsdags med 35–29 och visade att laget kan ha något bra på gång. Offensiven sprudlade och en som var tillfreds med utgången av matchen var Kristian Svensson.

– Det är ju försäsong och så där men så länge man vinner måste man vara nöjd, säger lagkaptenen och utvecklar:

– Vi gör många mål men det är lite slarvigt bakåt. Där behöver vi förbättra oss och ta lärdom av matcherna.

LÄS MER: IFK Skövde-spelaren kan missa höstsäsongen: "Det värsta jag kan räkna med"

Svensson kom tillbaka till Skövde 2013 efter spel i utlandet. I mars skrev han nytt kontrakt över kommande säsong. Om det blir den sista är dock för tidigt att säga för 37-åringen.

– Jag tycker fortfarande det är jäkligt skoj – så som kroppen håller och det funkar med familjen. Men det är klart att det närmar sig den sista även om det är för tidigt att ta ett beslut.

Den positiva anda som råder i och kring IFK Skövde för tillfället gör det extra enkelt att spela handboll för högernian.

– Det känns som det börjat vända nu. Jag tycker det snackas mycket handboll i stan och det känns som en nystart för hela föreningen. Då vill man ju vara med, säger Svensson och fortsätter:

– Intresset för laget är det största jag upplevt sen jag kom hem – det har blivit en hype. Vi går en spännande framtid till mötes.

LÄS MER: Nyförvärvet vill ta IFK Skövde till slutspel: "Det vi och hela stan suktar efter"

Sportchef Ulf Nyström har jobbat hårt under sitt halvår på posten. Nyförvärven han knutit till klubben har lyft A-truppen på flera plan.

– Hela gruppen har spetsat sig – både mentalt och handbollsmässigt. Det kommer några unga som knackar på dörren som är riktigt duktiga – det sätter press på alla att prestera. Det är mycket större konkurrens i år, säger Svensson som är glad över att de spelare som kommit in bidrar med rutin.

– Tidigare har vi fått bygga på mycket eget material men nu har det kommit spelare med erfarenhet utifrån. Det gör att vi får en bra mix.

Vad känner du att ni behöver förbättra?

– Vi behöver förbättra allt. Vi har vunnit båda matcherna hittills men vi behöver slipa på allt. Vårat största problem är att hinna få ihop det. Handbollsmässigt och fysiskt är vi bra men det gäller just att hinna få ihop det.

Kan Skövde bli en uppstickare i handbollsligan?

– Det hoppas vi på. Vi har ett mål om slutspel och det tycker jag är rimligt med den truppen vi besitter. I ett slutspel vill vi hemskt gärna vara, säger Kristian Svensson.

MISSA INTE: Akbarzadeh: "Det här var inte ens okej, IFK Skövde"