Jag kommer på mig själv att jag både blir förargad och avundsjuk och tänker att så fort hon kommit förbi hörnet så saktar hon säkert ner. Gömmer sig i någon dunge en stund och springer sen oberörd tillbaka i samma fart. Men så är det naturligtvis inte. Jag har nämligen sprungit efter en gång för att kontrollera. Såvida hon inte saktade ner bakom nästnästa hörn… men så långt orkade jag inte springa.

Och ALLA verkar träna. Utom jag. Så därför fortsätter jag (till ingen nytta alls) att inombords göra narr av andra 40-plussare som blivit träningstokiga och köper racercyklar och anmäler sig till Ironman och kreddiga löpartävlingar. Jag får ont i kroppen av bara tanken. Av det här vanvettigt maniska. Folk som efter 40 blir som nyfrälsta och vill övertyga alla andra hur bra de skulle kunna må. Om de bara börjar de också. Det är något lurt med det där. Är det inte för att övertyga sig själva egentligen?

Jag får hjärtklappning bara av tanken att se mig själv på ett gym. Träna tillsammans med okända individer? Duscha naken i nån slags öppen spilta med folk jag aldrig träffat? Nej det går bara inte. Istället tänker jag att jag kanske kan hoppa in lite obemärkt på ett sånt där utegym som ser ut som en lekplats för vuxna. För hälsans skull. Göra några situps på en lutande planka och dra i lite spakar. Men gör jag det? Nej.

För jag mår INTE bra av träning. Jag menar det. På fullt allvar. Jag får inte den där endorfinkicken som man ska få. Och det måste väl innebära att jag då faktiskt är undantaget som bekräftar regeln? Regeln att alla mår bra av att röra på sig.

Det finns rätt få saker som väcker sånt motstånd i mig. Jag hittar på mängder av halvlögner för att slippa. Medan min man halvljuger på andra hållet och smugglar med träningskläder till jobbet och smygtvättar dem på nätterna. Jag har tagit honom på bar gärning flera gånger, så jag vet.

Du kommer att få ont i kroppen om du inte gör det, hävdar han. Bah! Finns väl inga människor som har så ont överallt som de som tränar. Är det inte knäna och halsont och muskelbristningar så är det hälsporre eller ljumskarna. Jag har inte ont någonstans! Än.