Linus Josefsson och sambon Emma Johansson från Trädet hade bjudit hem sina föräldrar och Linus syster Ida Josefsson och hennes sambo Henrik Henemyr, som bor utanför Falköping. De skulle bjuda på vad som verkade vara en vanlig middag. Men Emma, som arbetar på Mössebergsbagaren, hade tagit med en tårta som skulle serveras till efterrätt med texten "Grattis farmor och farfar".

– På bordet stod även en tårta med texten "Grattis mormor och morfar". Men det var ingen som förstod vad det innebar först, berättar Linus och Idas pappa Ulf Josefsson.

Det visade sig att syskonen Linus och Ida väntade barn samtidigt.

– Eftersom jag visste att Emma skulle berätta så kunde inte jag heller hålla mig, säger Ida, som också jobbar på Mössebergsbagaren.

"Redan åkt in"

På morgonen den 12 maj börjar Emmas värkar bli allt starkare. Emma och Linus gör sig redo för att åka in till Skaraborgs sjukhus Skövde. Vad de inte visste då var att Linus syster redan åkt in till samma sjukhus.

– Jag ringde vid sjutiden till Linus och berättade att Ida och Henke redan fått åka in. Linus blev helt tyst innan han berättade att deras barn också var på gång. Jag blev helt stum, berättar Ulf.

Bild från parkering

När Linus och Emma kom fram till sjukhusets parkering letade de upp Ida och Henriks bil och ställde sin egen bredvid.

– Vi tog ett kort på båda bilarna och skickade till Henke. Bilden fick tala för sig själv, säger Linus.

– Jag trodde inte att det var sant när Henke visade bilden så jag ringde till Linus och bara skrattade. Det var ju helt otroligt, berättar Ida.

Sex timmar

Först ut kom Ida och Henriks son Gustav klockan 07.15. Bara några timmar senare kom kusinen Molly till världen, klockan 12.53.

– Det är helt sjukt. Vi har ju skojat om detta ända sedan vi fick reda på vilka dagar vi var beräknade att föda. Molly skulle ha kommit den 7 maj och Gustav var beräknad den 20 maj. Eftersom jag var förstföderska och Ida skulle få sitt andra barn fanns det ju alltid en chans att de skulle komma samma datum, berättar Emma.

– Det blev smidigt för mamma och pappa som bara behövde åka in en gång till sjukhuset, säger Linus och skrattar.