Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna häktad för dubbelmordet i Hjo

En kvinna i 30-årsåldern häktades under onsdag eftermiddag, för det misstänkta dubbelmordet i Hjo. Varken åklagare eller polis kan berätta mer om omständigheterna kring händelsen i detta skede. – Vi lämnar inga uppgifter överhuvudtaget, säger Niklas Lindström, tillförordnad chef för polisens enhet för grova brott i Skaraborg.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Jenny Karlsson, som lämnade in sin häktningsframställan till Skaraborgs tingsrätt under morgonen.

Under eftermiddagen häktades kvinna, misstänkt för två fall av mord i Hjo. Kvinnan greps klockan 22.25 i Hjo i söndags kväll och tidpunkten för morden anges till mellan klockan 20 och 22.20.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, anhölls under natten till måndag.

– Hon är hörd, säger Niklas Lindström vid polisens enhet för grova brott.

Det hölls ett inledande förhör med henne direkt efter att hon hade frihetsberövats och sedan har ytterligare förhör hållits.

I vilket skick är hon?

– Det kan jag inte svara på, säger Niklas Lindström.

Har hon gjort något medgivande?

– Vi lämnar inga uppgifter överhuvudtaget nu. Vi vet givetvis en hel del, men kan inte dela med oss av det, av den anledning att det skulle bli svårare att nå framgång i den utredning som pågår, säger Niklas Lindström.

Häktningsförhandlingen ägde rum klockan halv tre under eftermiddagen och hölls bakom stängda dörrar.

Tidningen söker åklagaren Jenny Karlsson.