De två stengodsfigurinerna var inte stora. Men de var av rätt fabrikat. Jie-stämpeln i botten gjorde Samuel Johansson till en nöjd kund. Han samlar på keramik av den svenska tillverkaren, och ansåg att han fyndat när Ella-Maj Karlsson släppte dem för 20 kronor.

Ella-Maj Karlsson var en av de 26 försäljarna som sålde ur bakluckan under loppisen och skördemarknaden som Gudhemsbygdens hembygdsförening ordnade utanför affären i Gudhem för tredje året i rad.

– Vi gör det i ett samarrangemang med Tommy och Endo Torstensson, som driver affären, sa Rikard Gustavsson och Thomas Svensson, ett par av dem som ingick i arrangörsstaben.

Hur många som besökte marknaden var svårt att uppskatta, men gissningen var att ett antal hundra passerade under de tre timmar den pågick.

Lingonen slut

Margaretha och John Erik Fridh hade haft en bra rusch reden under de första 1,5 timmarna.

– Både kantarellerna och lingonen har tagit slut, konstaterade Margaretha Fridh, som är sekreterare i hembygdsföreningen.

En udda produkt var hasselnötterna Marianne och Ella Kullenwall sålde. De är en biprodukt av en tänkt tryffelodling på Kullen utanför Gudhem.

– Hasselnötterna kommer från buskar som importerats från Frankrike, ympade med tryffel-mycel. Men det tar i alla fall tio år innan tryffeln börjar växa, och det har inte blivit något än, säger Marianne Kullenwall.