Marianne E. Gunve är född och uppvuxen i en bruksort inte helt olik Tidaholm och var lärare vid Rudbecksgymnasiet 1995-2009.

Hon var den första anställda specialläraren på gymnasiet och byggde upp den specialpedagogiska verksamheten där i samarbete med före detta rektor Karl Evert Rundkvist.

Först efter yrkeskarriären påbörjade hon författandet. Hon är numera hemmahörande i Skövde och debuterar med romanen, "Fina flickor", som utgör första delen av en trilogi.

Här lite information om handlingen i romanen:

Läsaren får följa medelklassflickan Clary vid brytningspunkten mellan att vara en hårt hållen dotter till att bli en yrkesarbetande kvinna. Redan tidigt möter Clary sin blivande man, som kommer från en helt annan uppväxtmiljö, Bruket.

Bruno anses av Clarys familj inte vara ett passande parti, men accepteras med tiden motvilligt då han gör en klassresa. Den både stärker honom samtidigt som den gör honom villrådig var han hör hemma.

Clarys dragning till Bruno och hennes vaknande sexualitet är stark. Men Bruno dricker för mycket, han är tanklös och dras med av den rådande tidsandan.

Trots hennes försök att bryta med Bruno, och flytta till Stockholm, blir Clary utomäktenskapligt gravid med hans barn och tvingas återvända till hemstaden för att gifta sig. Livet med Bruno blir oförutsägbart, precis som samhällsutvecklingen för tiden.