Den som har ett premium-abonnemang på nätet, en prenumeration på en papperstidning eller en e-tidning på någon av Hall Medias produkter har via sin inloggning även tillgång till de övriga nio tidningarna i koncernen.

Sajten sverigeslokalnyheter.se gör nu att den bredden blir ännu större

 När du registrerar ett nytt konto på sajten så kommer den att känna igen att du sedan tidigare har ett konto hos Hall Media, säger Herman Nikolic.

Sverigeslokalnyheter.se är ett samarbete mellan och tidningskoncernerna Mittmedia, Sörmlands Media och VK Media och täcker in bevakning av stora delar av Sverige från Umeå i norr till Markaryd i söder (se faktaruta vilka tidningar som ingår i samarbetet).

Vi tror absolut att det kan finnas intresse från många läsare att ta del av andra tidningssajters innehåll. Själv kan jag relatera till att jag i många år har bott i Örebro och gärna läser NA (Nerikes Allehanda), säger Herman Nikolic.

Han tror också att rapportering från elitidrotter kan vara av intresse tack vare den nya tjänsten. När något av lagen i Hall Medias bevakningsområde spelar bortamatch på annan ort är det inte alltid som det finns möjlighet att skicka en egen reporter till matchen. Då går det enkelt att i stället få tillgång till matchbevakningen genom tidningen på den aktuella orten genom att logga in på sajten.

 Inför valet nästa år tror jag också att många läsare kommer känna att det är bra att ha tillgång till att läsa ännu fler lokaltidningar, säger Herman Nikolic.

Han säger att de fyra mediekoncernerna snabbt enades om att samarbetet var ett bra upplägg.

 Det var enkla diskussioner. Vi hade först diskuterat olika samarbeten kring teknik och kom senare fram till att det här upplägget både kan gynna oss och våra läsare. I framtiden är det förstås inte heller en omöjlig tanke att fler tidningar kan bli inkluderade i samarbetet, säger Herman Nikolic.