Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil körde i diket – kökrock inträffade strax bakom

Tisdagens kraftiga snöfall ställde under många av dygnets timmar till med stora problem. Från flera vägar larmades om olyckor och avåkningar. Vid 15-tiden inträffade en kökrock på riksväg 26/47 till följd av att en lastbil med släp en halvtimme tidigare kört i diket. Trafikverkets prognos gjorde gällande att man räknade med full framkomlighet igen vid klockan 22.

– Två personer hade smärtor i ryggen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik om kökrocken.

Räddningstjänsten jobbade, och gör det fortfarande, febrilt med att hantera många inkomna larm relaterade till snövädret.

– Ja, det är väldigt mycket att göra. På riksväg 26/47 mellan Månseryd och Slättäng har, förutom de två nämnda olyckorna, ett flertal avåkningar inträffat och det är också många långtradare som fastnar i snön och står på tvären, säger en ledningsoperatör vid klockan 15.55.

I lastbilsolyckan, som inträffade just vid Slättäng, hamnade hela ekipaget av okänd anledning i diket. Men enligt polisen påverkades inte den övriga trafik på rv 26/47.

– Men bärgningen, som ska ske senare, kommer att göra det, menar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Drygt en halvtimme senare, vid klockan 15, inträffade alltså en kökrock en bit längre bort.

Ambulans var på plats och såg över de drabbade. Enligt polisen klagade två personer på ryggsmärta.

– Det är en stor utmaning just nu för vår personal som tar sig fram till alla som drabbats i olyckor. Det är väldigt mycket att göra, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Lastbilen på 26/47:an var inte den enda av sitt fordonsslag som hade bekymmer i det hällande snöfallet. Tidigare under tisdagen var ytterligare två lastbilar inblandade i en olycka. Det på Nissastigen åtta kilometer söder om Ryd.

Under eftermiddagen fortsatte larmen strömma in till SOS.

Det bland annat från länsväg 185, mellan Mullsjö och Bottnaryd, där en husbil hamnat i diket vid Flatgärde. 17.25 kom ett larm från trakterna vid restaurangen Gyllene Uttern i Gränna. Där, på en mindre väg, precis intill E4 körde en buss i diket av okänd anledning.

Polisen meddelade dock att två personer återfanns i bussen men att ingen av dem ska ha skadats. Bussen fick däremot bärgas.

En stund senare, vid 18.20, kom också ett larm om att en annan buss kört i diket och hamnat på sidan på Grännavägen i Ölmstad. Enligt polisen hade chauffören själv tagit sig ut ur bussen.

– Det finns inga allvarligare personskador rapporterade under hela dagen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polisen ville också ännu en gång skicka en uppmaning till alla som befinner sig bakom ratten under rådande väderomständigheter.

– Ja, när det är så här är det jätteviktigt att man anpassar hastigheten och håller avståndet, säger polisens Monica Bergström.

LÄS MER: Lastbilskrasch i snövädret – flera drabbade