Larmet om olyckan kom vid 10.20-tiden. Olyckan inträffade vid Torbjörntorp, vid korsningen mellan väg 26 och Leabyvägen.

Enligt tidningens reporter på plats krockade lastbilen med bussens baksida i samband med att bussen saktade in.

Det ska ha varit 24 elever ombord på bussen men alla elever ska vara oskadda, sa räddningstjänstens Kent Johansson när räddningstjänsten kommit fram till platsen.

Enligt senare uppgifter från polisen ska det ha varit 22 elever och fyra vuxna som färdades på bussen.

Strax efter olyckan kom en ersättningsbuss som kunde ta skolbarnen vidare på sin resa mot skolan efter ett besök i Falköping.

Lastbilschauffören skadades och fick därför hjälp att komma ur hytten. Enligt räddningsledare på plats ska chaufförens ben ha blivit fastklämda i kollisionen, vilket lett till skador på framförallt benen. Enligt polisen var bedömningen att det handlade om befarat benbrott. Sjukhuset kunde under eftermiddagen meddela att den drabbade mannen hade medelsvåra skador och ligger kvar för vård.

Lastbilen var lastad med kalvar. Djuren som befann sig i lastbilens lastutrymme ska ha klarat sig utan skador.

Det var totalstopp i trafiken på platsen till 12.40-tiden. Trafiken leddes då om via väg 184. Vid 12.51 meddelade Trafikverket att vägen året var helt öppen för trafik.

Räddningstjänst, ambulans, ambulanshelikopter och polis kallades till platsen.

Även en bil var inblandad i olyckan, det var på grund av ett möte med den som bussen saktade in. Enligt uppgift till tidningens reporter på plats ska bilisten ha kolliderat med bussen i samband med att bussen och lastbilen kolliderade. Bussen och bilen ska bara ha stött ihop och kvinnan som färdades i den ska inte ha skadats.