Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonberg slog till med personligt rekord under SM-veckan

Två Broddetorpslyftare kom till start i styrkelyfts-SM under SM-veckan i Malmö. En av dem, Vilma Lejonberg, slog till med personligt rekord.

Broddetorp GoIF:s styrkelyft hade tre lyftare inkvalade till SM-veckan i Malmö.

Veteranen och världsmästaren Elisabet Wahlander valde att stå över och Broddetorps färger försvarades av Vilma Lejonberg och Calle Andersson

Lejonberg, som ganska nyligen "sadlade" om från konståkning till styrkelyft, gjorde en bra tävling trots mindre förkylning tidigare under veckan. Hennes serie blev 132,5 kg i knäböj, 65 kg i bänkpress samt 175 kg i marklyft som totalt blev 372,5 kg tillsammans.

Lejonberg drog också 182,5 kg i sista marklyftet men domarna underkände lyftet. Resultatet 372,5 kg innebär personligt rekord och räckte till en niondeplats. Vann gjorde juniorvärldsmästaren Ida Rönn från Gävle.

Andersson vägde in i 120 kg-klassen som näst lättast av de tio tävlanden. han gjorde en bra serie på 265 kg knäböj, 190 kg bänkpress och 300 kg i marklyft vilket resulterade i en totalvikt på 755 kg. Andersson klarade andra lyften i varje delgren men missade i tredje marklyftet på 320 kg som krävdes för att bli fyra i tävlingen.

Andersson blev till slut sjua i den tuffa klassen som vanns av Victor Mattsson.