Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungkvist kan missa höstsäsongen: "Det värsta jag kan räkna med"

Han skadade knäet i uppladdningen till U18-EM. Detta kan innebära att Viktor Ljungkvist, 17, missar hela höstsäsongen. – Det är det värsta jag kan räkna med, säger Ljungkvist.

Det var i träningsmatchen mot Norge inför U18-EM som olyckan var framme för IFK Skövde-spelaren Viktor Ljungkvist. 17-åringen hade spelat i stort sett hela matchen när han gick på genombrott och fick en knuff i sidan.

– Jag landade helt fel och det small till direkt. Det gjorde riktigt ont. Jag kände att det var rätt illa och läkarna sa direkt att det inte var stabilt, säger IFK-talangen som missar mästerskapet.

LÄS MER: Akbarzadeh: "Det här var inte ens okej, IFK Skövde"

Det visade sig att det var det bakre korsbandet som var skadat. Nu är han hemma och har varit på besök hos sjukgymnast. Även om det inte vara några solklara besked han fick så var det ändå oroande.

– Jag missar antagligen höstsäsongen, det är inte helt säkert. Eller, det är det värsta jag kan räkna med. Just nu går jag med ortos (ger stadga runt knäet) och det gör jag i stället för operation. Det ska jag gå med som längst i två månader men jag tror inte det blir så länge.

MISSA INTE: IFK i semifinal 2020 målet för hemvändaren Ulf

När får du ett definitivt besked om hur länge du blir borta?

– Det har jag ingen aning om. Det var min sjukgymnast som sa att jag blir borta hela hösten i värsta fall, men det finns ingen fast tid utan det beror på hur hårt skadat knäet är och hur snabbt det läker. Läget är bättre nu än om korsbandet had gått av.

Sverige vann öppningsmatchen mot Slovenien i U18-EM under torsdagen med 29–21. Skövde-spelarna Miguel Mbumba och Jesper Jensen gjorde tre respektive ett mål i segern. Under torsdagskvällen mötte IFK Skövde norska Halden och vann med 35–29.

BILDEXTRA: Leende IFK Skövde körde över Linköping