Trion Billy Lundgren, Håkan Swahn och Jörgen Gustafsson grundade Partnerlogistik AB i Lidköping sommaren 2010.

Företaget har flera ben att stå på. Ett av dem är att sköta logistiken åt e-handelsföretag. Partnerlogistik AB tar hand om orderhantering, lagerhållning och leveranser åt företagen. Ett annat ben är att lagra, fördela och leverera reklammaterial till detaljhandelns butiker och säljkårer, allt från tryckt material till skyltar.

Vi har Sverige- och Nordenlager för ledande företag i livsmedelshandeln, säger Billy Lundgren.

En verksamhet Lundgren och Håkan Swahn ser utvecklingspotential i är nätbaserad handel mellan företag, och att även där sköta lagerhållning, ordermottagning och transport.

I Sverige sker 25 procent av den hanteringen genom tredjepartföretag som vi, i Europa är andelen 60 procent, säger Håkan Swahn.

Företaget, med elva anställda, sökte utrymmen för att expandera. Valet föll på Sikaverken på Österängsgatan, lokalerna som Parker Hannifin lämnade förra sommaren.

Falköpings kommuns satsning på att bygga upp ett logistikcentrum passar Partnerlogistik AB. Järnväg finns inte med i företagets transportlösningar i dag, men kan bli aktuellt i framtiden. Närhet till Jönköping är viktigt, eftersom speditörer som DHL, UPS och Poståkeriet, som Partnerlogistik anlitar, har omlastningscentraler där.

På torsdagen blev det klart att ett nytt fastighetsbolag köper fabrikslokalerna på 9 000 kvadratmeter, samt ytterligare 15 000 kvadratmeter tomtmark mellan Sikaverken och Aristo, av Parker Hannifin. Prislappen var 7,5 miljon kronor.

Det ger goda möjligheter att expandera, säger Billy Lundgren utan att närmare vilja precisera företagets planer.

Fastighetsbolaget ägs av Tommy Tapper genom bolaget Skaraborgs stål, Janne Dahllöf med Sandahls Bygg och Partnerlogistik AB. Partnerlogistik AB blir enda hyresgäst på fastigheten.

En otroligt bra lösning, säger Mats Johansson på revisionsföretaget PWC som medverkat till att de olika intressenterna fått kontakt med varandra.