Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem med vatten i Falköping – felet lagat på måndagskvällen

Dåligt tryck i ledningarna eller i värsta fall inget vatten alls. Det var störningar i dricksvattenleveransen i delar av Falköping samt kanske också i några samhällen utanför själva tätorten under måndagen. Strax efter klockan 19 var felet reparerat. Är vattnet missfärgat så spola tills det blir klart.

Vid en avstängning på Ferlingatan i Falköping på måndagsmorgonen gick en ventil sönder på en stor matarledning, som försörjer sydöstra delarna av Falköping (Tåstorps- och Åttagårdsområdet) och eventuellt Vartofta, Kättilstorp, Slutarp/Kinnarp och Åsarp med dricksvatten.

– Anledningen till att det tar tid att reparera skadan var att det tog en ganska bra stund att gräva oss fram till den aktuella ventilen. Nu får vi se om vi får nöja oss med att täta till den och sedan byta ut den på sikt, eller om vi möjligen kan byta den redan under dagen, sa kommunens VA-chef Stig Säll.

Mitt på måndagseftermiddagen flöt arbetet som det skulle. Strax efter klockan 19 på måndagskvällen kom beskedet att vattenförsörjningen fungerade som den ska.

En del hushåll blev helt utan vatten och för deras skull ställdes en dricksvattentank ut vid Garageportexperten nära Coop på Warodells väg.

Efter avslutat arbete kan det förekomma luft i ledningarna och brunt vatten, detta är inget hälsofarligt men tänk på följande:

+ Drick inte missfärgat vatten.

+ Använd inte missfärgat vatten i matlagning.

+ Tvätta inte vit-tvätt om det är missfärgat vatten.

+ Efter arbetet är avslutat kan man behöva spola kraftigt i alla kranar samt toaletter för att få klart vatten igen.