Tillsammans med sin kompanjon Fredrik Dufva var Pelle Stohlander från Lumber och Karle i Kvänum på onsdagskvällen på plats på SSQ Awards gala i Stockholm. Där fick de motta utmärkelsen som landets näst bästa konferenshotell.

– Vi är så otroligt stolta och glada att få ta emot priset, säger Pelle Stohlander och fortsätter:

– Vi vill gärna tillägna detta pris till vår underbara personal som jobbar stenhårt för att våra gäster ska få en konferens- och hotellupplevelse som de förtjänar.

Det är branschorganisationen Better Business World Wide som instiftat SSQ Awards för att mäta kvaliteten på landets hotell- och konferensanläggningar. Bedömningen sker bland annat genom "mystering shopping" och omdömen på olika bokningssajter. Vid halvårsavstämningen i somras låg Kvänumshotellet Lumber och Karle på tredje plats, men har sedan dess alltså lyckats klättra ytterligare ett snäpp.

– Att bara vara nominerad i kategorin är fantastiskt och att sedan ta hem en andraplats känns helt overkligt. Det visar ju att även vi på landsbygden kan hävda oss bland de stora konferenshotellen i landet och det är ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Pelle Stohlander.

– Utmärkelsen kommer att betyda mycket för oss på Lumber och Karle och är en bra värdemätare på vårt arbete med service och kvalitet.

Till landets bästa konferenshotell utsågs Noors slott och vinnare i de andra kategorierna blev Courtyard by Marriot – affärshotell och Convendum, Göteborg – dagkonferensanläggning.