Det märkliga är att de redan har testat sin modell under förra mandatperioden – och det funkade inte. Det är inte försämrade anställningsvillkor och sänkta arbetsgivaravgifter som skapar nya jobb.

Sedan den socialdemokratiska regeringen tog över2014 har det skapats över 300 000 nya jobb. Sveriges ekonomi är urstark och arbetslösheten mycket låg.

Det låter bra med flexibla regler – men det betyder i praktiken attdet är arbetsgivaren, och bara arbetsgivaren, som kommer styra vad som gäller på arbetsplatsen. Moderaterna har sagt att de vill ta bort turordningsreglerna (sist in, först ut) om de får makten. Det betyder att vem som helst kommer att kunna bli uppsagd vid neddragningar. Riskerna för en sådan ordning är uppenbar: Det kommer vara den gravida kvinnan, den äldre mannen eller det bråkiga fackombudet som kommer att få först.

Moderaterna vill påskina attde är vänligt inställda till facket och den svenska modellen. Men det är helt enkelt inte sant, det visar deras politiska förslag.

"Vi kommer inte samarbeta med SD" säger de också. Men faktum är ju att runt om i landets kommuner så finns det gott om exempel på hur den moderata politiken lutar sig mot Sverigedemokraterna för att kunna styra. Och på riksplanet svajar man fram och tillbaka i samarbetsfrågan. SD ser moderaterna som sitt samarbetsparti och hittills har vi inte hört några högljudda protester från övriga moderater.

En röst på Moderaterna eller Sverigedemokraterna innebär samma sak för vanliga löntagare – sämre villkor på arbetsmarknaden och nedskärningar i välfärden. Det är socialdemokraterna som slår vakt om schyssta arbetsvillkor och som kommer att investera i vård,skola och omsorg.

LO-facken i Falköping