Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magiker laddar inför besök i Skaraborg - här lurar de tidningens reporter

Här blir jag lurad av trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung. Ett kryss finns ritat i en av magikernas hand, men plötsligt försvinner märket. Istället dyker det upp i den hand undertecknad håller bakom ryggen. Ett spelkort med våra autografer, som byter plats, trots att vi inte rör varandra. – Det händer att publiken genomskådar ett av de led som illusionen bygger på, men vi kan ha upp till fyra steg, säger Jonas Ljung till tidningen.

SKÖVDE

”Cirkeln” är en helt ny föreställning, med premiär på Cirkus hösten 2018 och turné runt om i Sverige.

Under tre säsonger av det populära programmet ”Brynolf & Ljung – Street Magic” på TV4, har Peter och Jonas lurat svenska kändisar.

Nu är det min tur att utsättas.

Vi har ingen aning om hur tricken gjordes och detta trots att alltihop filmades.

Stor uppsättning

I Cirkeln får publiken möjlighet att uppleva street magic, live från scen. Den röda tråden är osannolika sammanträffanden. Alla har någon gång varit med om händelser där man känner – det här kan inte vara en slump.

– Det är det inte, men vi har övar i tiotusentals timmar genom åren, fortsätter Jonas Ljung.

Det handlar om en mycket stor uppsättning.

– När vi gör våra trick får vi ofta frågan om vi skulle kunna göra samma sak live på en scen. För att skapa närhet kommer vi att bjuda upp många ur publiken och vi har flera stora tv-skärmar och kameror. I dagsläget ser det ut som att vi kommer att ha ungefär 14 tekniker med oss på turnén, konstaterar Peter Brynolf.

Ifjol besökte de Vara konserthus, i år har de bokat Skövde arena den 7 december.

– Vi kände att vi ville testa en större lokal, men givetvis är det också en utmaning. Därav all teknisk utrustning, inflikar Jonas Ljung.

Magiska färdigheter

Deras magiska färdigheter har också tagit dem på resor över hela världen och de har haft shower i Las Vegas, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, New Delhi, Wien, Edinburgh, Shanghai, Hangzhou, Beijing, Paris och London. 2009 vann Brynolf & Ljung också en silvermedalj i trolleri-VM i Beijing, Kina.

– Under 1990-talet såg nästan alla trolleriföreställningar ut på samma sätt. Det staplades lådor och magikerna hade någon halvnaken tjej på scenen. Men under 2000-talet har det hänt något och det finns nu många varianter på det här temat, menar Jonas.

Mer personligt

– Istället för att be dem tänka på ett kort, så försöker vi vara mer personliga och istället säga åt dem att låta tankarna gå till sin första kärlek. Löser vi den uppgiften blir det mer engagerade för den som medverkar och för publiken i stort, säger Peter Brynolf.

För deras egen del började intresset bland annat med med trolleriaffären Bernados Magic i Sölvesborg.

– Både jag och Peter handlade där och butiken drevs av Bernard Svensson, med artistnamnet Bernardo.

Men trollkarlarna lärde känna varandra betydligt senare under utbildning i Göteborg och det visade sig att de hade en gemensam hobby.

Resten är vad man skulle kunna kalla en förtrollande historia. Och de två magikerna har nu gjort sina trick i över tjugo år.

Om vi har listat ut hur de gjorde?

Nej, vi är fortfarande lika frågande.