Den utsatte och hans flickvän vägrade dock att släppa in dem och uppfattade det som om angriparen var drogpåverkad. Därmed ansåg han också mannen som farlig och var orolig för att han skulle genomföra sina hot.

Om offret inte öppnade hotade 25-åringen och den andre mannen samtidigt med att komma dit regelbundet och tömma hemmet på saker.

Nu åtalas 25-åringen för försök till utpressning och tillsammans med sin 34-årige kamrat för övergrepp i rättssak, försök till stöld, stöld alternativt häleri. 34-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott.

Inbrottsförsök

Samma kväll misstänks de också för att ha gjort ett inbrottsförsök i en verkstad i närheten. Två fönster har krossats och en av dem har sökt igenom lokalen, men inget verkar enligt ägaren vara stulet.

En granne hörde hur glas krossades och vaknade 02.30 på natten. Han tittade ut och såg då 34-åringen stå på en trädgårdsstol och försöka ta sig in i verkstaden. Vittnet larmade polisen som var på plats inom åtta minuter och kunde då gripa en av inbrottstjuvarna som stod vid en parkerad bil.

Den andra sprang iväg genom ett antal trädgårdar.

Stal datorer

Duon ska också ha gjort inbrott hos ett företag i Herrljunga, där de kom över två datorer och en dataskärm. Här är åtalet stöld alternativt häleri.

I deras bil hittas narkotika och en mängd andra saker om misstänks vara stulna, bland annat hittas en båtmotor i bagaget. I beslag har man också tagit två mobiltelefoner, två spel, en radio, en tandborste, högtalare, en powerbank, ett kretskort, en fjärrkontroll, en golfbag och en golfvagn.