Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hittad död längs vandringsled – polisen utreder misstänkt mord

En man i 55–60-årsåldern hittades död längs en vandringsled nära Ryds grottor strax före klockan 18 på lördagen. Polisen arbetar utifrån en misstanke om mord alternativt dråp, men under söndagen tydde mycket på att inget brott ligger bakom. – Utredningen pågår och det är vad jag kan säga i det här skedet, säger Pär Liljeblad, jourhavande förundersökningsledare i Skaraborg.

Det var en vandrare som hittade den döde mannen i ett naturområde kring Ryds grottor i Skövde kommun på lördagskvällen. Tidigare i artikeln nämndes trakterna kring Öglunda i Skara, men enligt polisens morgonuppdatering på söndagen ska den döde alltså ha hittats i närheten av Ryds grottor.

Var geografiskt hittades kroppen?

– Jag hänvisar till det som nu står på vår hemsida, säger Pär Liljeblad vid polisen.

Mannen som hittades är i 55–60-årsåldern och hans anhöriga är underrättade.

– Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen efter att vi fick larmet. Vi har i nuläget ingen aning om under vilka omständigheter kroppen har hamnat där, sa Andreas Landin, stationsbefäl på Skövdepolisen under lördagskvällen.

I ett pressmeddelande på polisens hemsida skriver man under söndagen att kroppen hittades i ett område som folk normalt sett inte promenerar i. Det finns i nuläget inte heller något som pekar på att mannen blivit utsatt för brott, men eftersom det än så länge inte är fastställt har en förundersökning med misstanke om mord alternativt dråp inletts och platsen är avspärrad.

– Vi väntar på svar från den tekniska undersökningen samt från rättsläkaren. I nuläget pekar det i alla fall på att det inte handlar om ett brott, men än kan det förstås inte uteslutas, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson vid 15.30-tiden på söndagen.

När de svaren kan komma visste inte polisen under söndagen.

– Utredningen pågår, men mycket mer information än så kan jag inte ge i nuläget och förmodligen inte under resten av söndagen. Det är möjligt att vi kan berätta mer om det här under måndagen, säger Pär Liljeblad, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.