Det var för exakt ett år sedan som Helén Andersson, grundare av organisationen Singel i Sverige, genomförde ett mycket lyckat singelevent, en midsommarfest, på Kurorten Mösseberg i Falköping.

Redan några månader senare stod det klart att det skulle bli en repris nu i år och så blev det. Det var dock lite färre deltagare denna gång, 119 stycken mot 140 för ett år sedan.

Helén Andersson anordnade för andra året i rad en midsommarfest för singelmänniskor på Kurorten Mösseberg i Falköping och kunde konstatera att det kom 119 deltagare.

Foto Olof Darius

En del av deltagarna vid singelfesten på Kurorten Mösseberg var vackert midsommarklädda.

Foto Olof Darius

– Jag tror att förklaringen stavas fotbolls-VM. Det är helt enkelt så att det var något färre män med denna gång och den enda rimliga förklaring jag har kunnat hitta är den pågående VM-turneringen, säger Helén Andersson.

Fick dansa inomhus

För övrigt fick singelfesten en lite dramatisk inledning, då det kom en riktig regnskur över Mösseberg ungefär samtidigt som man skulle resa midsommarstången på en äng strax bakom kurorten.

– Vi fick flytta inomhus, men det blev faktiskt full fart på dansen även där, så det gjorde inte så mycket, menar Helén Andersson.

Nåväl, regnet drog bort och en stund senare kunde sällskapet vandra ut igen för att genomföra en del lekar.

– Sedan blev det lite avkoppling på kurortens spa innan det blev middag, fortsätter Helén.

Midsommardagen inleddes med en promenad i kurortsparken innan en del av deltagarna for ut till Ekehagens forntidsby, medan en del andra styrde kosan mot Falköpings Golfklubb. Även midsommardagens program omfattade spa och gemensam middag.

En av deltagarna vid årets singelfest i Falköping var Peter Johansson från Götene.

–Jag var inte med här förra året, men deltog i den nyårsfest som Singel i Sverige anordnade i Jönköping för ett halvår sedan. Den var mycket trevlig, så jag bestämde mig för att åka även på den här tillställningen, säger han.

– Jag känner igen en del människor från nyårsfesten, det är kul att återse dem, tillägger han.

En av de personer som Peter har hunnit bli bekant med är Ann-Marie Nyström från Varberg, som även hon deltog vid nyårsfesten i Jönköping.

– Jag har varit med i Singel i Sverige i två-tre år nu och trivs väldigt bra. Jag har till och med varit värdinna vid några mindre träffar i mina hemtrakter, säger Ann-Marie.

Hon har dock ännu inte funnit någon livspartner via Singel i Sverige.

– Nej, det har jag inte, men jag är heller inte på "jakt", om du förstår hur jag menar. Jag tror att många känner som jag, man måste inte ha bråttom med att hitta en partner bara för att man åker på singelträffar. Minst lika viktigt är att bara lära känna nya människor och ha trevligt tillsammans med dessa, säger Ann-Marie.

En sådan bekantskap för Ann-Maries del är Lena Davidsson från Borås, som också hon deltog vid helgens midsommarfest i Falköping.

– Vi lärde känna varandra när jag var på ett mindre event i Varberg, där Ann-Marie var värdinna. Nu är det delvis hennes förtjänst att jag är på mitt första lite större event inom Singel i Sverige, berättar Lena.

Återstår nu att se om det blir en singelfest på Kurorten Mösseberg också under midsommar 2019.