Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man rånades och slogs medvetslös – polisen söker vittnen

En 28-årig man blev rånad och slagen medvetslös i centrala Skövde natten till söndag. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

En man blev rånad när han, runt klockan 03.35 natten till söndag gångna helgen, gick över ett övergångsställe på Kungsgatan i närheten av Storgatan. Enligt polisen ska en bil med flera personer stannat vid övergångsstället.

– En man hoppar ut och rycker mobilen ur hans hand. Rånaren springer därifrån och målsägaren efter. När han är ifatt får han ett slag mot huvudet och rånaren hoppar sedan in i bilen igen, säger Erika Magnusson, jourhavande förundersökningsledare i Skaraborg.

Målsägaren, som är född 1990, försökte hindra bilen från att köra iväg men fick då ytterligare ett slag mot huvudet och föll till marken.

Bilen försvann sedan från platsen och körde i riktning mot Stationsgatan. Målsägaren hittades samtidigt avsvimmad av en person som larmade ambulans.

Enligt polisen ska rånoffret inte fått några allvarliga skador, men han blödde från näsa och läpp och hade smärtor i huvudet.

Skövdepolisen söker nu vittnen, och även personen som tillkallade ambulans, för att kunna utreda händelsen.

Enligt det signalement polisen har gått ut med ska misstänkta rånaren vara en man i 25-årsåldern, vara runt 165-170 cm lång, ha mörkt kortklipp och krulligt hår med lugg. Mannen hade även en grön jacka, ljusa jeans och vita skor på sig. Bilen som rånaren färdades i ska vara en röd bil. Något bilmärke har polisen inte.