Det är Islanna Trädhushotell i Ugglum, utmed vägen mellan Falköping och Skara, som makarna Bo och Ann-Charlotte Ottosson driver. De har fått mycket uppmärksamhet för sin idé att bygga två charmiga hotellbyggnader uppe i träden, sex och en halv meter över marken.

Nu var deras företag en av fyra kandidater till att ta hem priset årets Falköpingsambassadör vid Näringslivsdagen på Bredablick i Falköping på torsdagskvällen.

Inte alls väntat

Och det lyckades.

– Det här hade vi verkligen inte väntat oss, personligen trodde jag att den stora föreningen Nasco Yankees skulle vinna, säger Ann-Charlotte Ottosson.

Efter att ha fått kliva fram och ta emot det minst sagt ärofyllda priset, så visste glädjen inga gränser hos makarna Ottosson.

– Den känslan vi hade då, den önskar jag att alla människor någon gång får uppleva. Så här dagen efter så känns det som att jag har varit på världens brakfest, ändå drack jag bara mineralvatten. Det visar att man kan bli rejält upprymd av enbart glädjefyllda känslor, skrattar Ann-Charlotte.

Härlig stämning

Hon vill också framhålla den fantastiska stämning som rådde i samband med prisutdelningen på Bredablick.

– Att få priset var fantastiskt i sig, men det var minst lika roligt och varmt att få ta emot alla gratulationer av övriga gäster på galan.

I grund och botten var Ottossons glada över att bara vara nominerade.

– Ja, verkligen. Vi har glatt oss under hela resan från det att vi fick reda på att vi var nominerade fram till själva prisutdelningen. November är som bekant en mörk och dyster månad, men för oss har den varit riktigt ljus i år, ler Ann-Charlotte.

Stängt två månader

Givetvis skall den här triumfen firas framöver, men exakt hur har makarna ännu inte hunnit tänka ut.

– Det blir i alla fall inte fall inte någon av de närmaste helgerna, då vi väntar gäster till våra trädhushotell. Men under januari och februari kommer vi att ha semesterstängt, då får vi väl hitta på något kul, säger Ann-Charlotte.

Ett tredje hus

I dagsläget består Islanna Trädhushotell av två byggnader, men inom snar framtid är en tredje på väg.

– Men nu blir det en markbyggnad. Vi har fått bygglov och börjat så smått, bland annat har vi skaffat ett antal gamla fönster, som just nu skrapas och målas av ett barnbarn till oss. Vi har ingen egentlig tidsplan för när huset ska vara klart, det får hela enkelt växa fram. Men jag kan avslöja att det kommer att bli fin utsikt från huset, nämligen åt det håll där tranorna brukar landa, summerar Ann-Charlotte Ottosson.