Den nya Kavelbrohallen byggs intill den nuvarande sporthallen vid Kavelbrogymnasiet. Den nya hallen i fullformat byggs fristående, men de två hallarna kommer att ha en gemensam entré.

Det blir 500 läktarplatser, varav 270 sittplatser och 230 ståplatser. Det kommer också att finnas gott om omklädningsrum, gym, aerobicssal, café och kiosk. Byggkostnaden är 45 miljoner kronor och hallen ska vara klar nästa sommar innan höstterminen 2019. Erlandsson bygg har uppdraget att uppföra hallen.

– Det betyder mycket att få hallen. En fräsch hall påverkar intresset för rörelse bland eleverna. Skolan växer och vi är trångbodda, sa Anna-Lena Göthberg, rektor vid Kavelbrogymnasiet, som var en av de som närvarande vid spadtaget.

Att nu få tillgång till gym menade hon var särskilt värdefullt för fritidsinriktningen på barn- och fritidsprogrammet.

- Det är värdefullt inte bara för skolan utan också för föreningsliv med sporter som innebandy och basket, sa Kaj-Eve Eneroth (L), kultur- och fritidsnämndens ordförande, vid spadtaget.

I och med att hallen är så välförsedd med läktare kan det också användas för större sportarrangemang. Marie Ekman (S) uttryckte tacksamhet över att hallen blir till med läktare och allt och att hon fick vara med om detta firande av byggstarten, innan hon kommer att sluta som kommunalråd. Även Orvar Eriksson (C), barn och utbildningsnämndens ordförande, prisade bygget.

Det var ett annorlunda ”första spadtag” som gjordes för nya Kavelbrohallen på fredagen. Bygget är igång sedan länge och man har kommit långt med markarbetena så det var ju inte bokstavligen första spadtaget för bygget. Men nu fick politikerna inte heller bara skotta lite sand i någon hög utan göra ett mer beständigt avtryck. Med spadar fick de fylla träformar med cement och sedan göra avtryck med händer och fötter och skriva sina signaturer. Det återstår att se exakt var dessa avgjutningar hamnar i hallbygget.