Hon berättar att biltillverkarens uppdrag är att skynda på övergången till hållbar mobilitet och energiförsörjning och att fler ska elektrifiera sig.

Tesla grundades 2013 av Elon Musk, en sydafrikansk-amerikansk ingenjör, uppfinnare och entreprenör, som beskrivs som en visionär vad gäller framtida teknologi.

Även Maria Lantz är övertygad om att elbilen har framtiden för sig, men förstår att det kan finnas en viss tröghet för det på marknaden.

– Nu har dock de flesta insett alla fördelarna som det innebär att köra elbil, säger Maria Lantz för Tesla.

Finessen med elbilar, enligt henne, är att de inte släpper ut några avgaser och är tysta. Det är de två största miljö- och hälsovinsterna.

– Elbilar har ingen växellåda, ingen konventionell motor och få mekaniska delar, vilket gör underhållet och slitaget mindre. Även det är bra ur ett hållbarhetsperspektiv och ekonomiskt för ägaren.

Tesla satsar på att vara där kunderna är och är mobila men har också fyra fasta butiker i Sverige, två i Stockholm, en i Göteborg och två i Malmö.

– Vi åker ut till kunderna med vår pop up butik till köpcentrum där det rör sig mycket människor.

Att det blev just Skövde beror på att intresset i regionen visat sig vara stort. Planen är att ha pop up butiken utanför Elins i cirka tre veckor.

– Många vill provköra och lära sig mer om tekniken.

Maria Lantz berättar att försäljningen av elbilar och plug in hybrider ökade med 62 procent under 2017 i Sverige.

– Politikerna har tagit beslut om att utsläppen från biltrafiken ska minska och att elbilen har en viktig roll för att vi ska nå våra klimatmål.

1 juli träder ett nytt skattesystem i kraft som premierar köp av bilar med låga utsläpp och innebär straffskatt på bilar som är mer törstiga, det så kallade bonus malussystemet. Ordet malus är latin och betyder dålig.

Även andra biltillverkare satsar på elbilar, som Volvo och Ford, och utmanar Tesla.

– Det är enkelt att köra elbil. Laddningen sker hemma under natten eller på arbetsplatsen när bilen ändå står parkerad och under långresorna laddar man i Teslas Superchargers som är utplacerade mellan Ystad och Haparanda, säger Maria Lantz.

Tesla erbjuder idag elektriska sedan- och SUV-bilarna Model S och X. Model S 75D kostar från 892 000 kronor och har en räckvidd enligt EU-körcykeln på 49 mil och en beräknad driftskostnad på två kronor milen.