Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville hjälpa Filip att hjälpa Vid din sida

Filip Karlssons insamling till Jeanette Höglunds organisation Vid din sida är avslutad. På en vecka fick han ihop 31 419 kronor. Pengar som nu är överlämnade till Jeanette att använda i organisationens verksamhet

När 11-årige skövdekillen Filip Karlsson drog igång insamlingen måndagen den 10 november hade han en blygsam förhoppning om att få ihop 1000 kronor. Bara ett par dagar senare var summan uppe i 11 000 kronor och sedan rullade det alltså på ordentligt.

På måndagen avslutades insamlingen och Filip och mamma Anna kunde sammanställa summan med stor glädje. Totalt hade det kommit in 31 419 kronor från mängder av människor.

– Det är ett helt galet resultat. Filip är jätteglad. Han hade aldrig kunna tro att det skulle bli så här stort, konstaterar Anna.

– När det började rulla in så förstod han att det skulle bli mer än tusen kronor, men att det skulle bli så här mycket hade han aldrig kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi, tillägger hon.

Anna berättar vidare att de inte har någon koll på hur många som varit med och bidragit, men konstaterar att det är många och att pengar flutit in från hela landet.

– Vad som är häftigt är också att han fått kommentarer om att han inspirerat andra barn till att vilja göra samma sak. Det tycker jag är härligt. Då känns det som det finns hopp om framtiden, säger Anna.

När allt var klart på måndagskvällen fördes pengarna omgående över till Vid din sidas konto. Tacket från Jeanette lät inte vänta på sig. På organisationens facebooksida kunde man läsa följande fina ord:

”Sveriges yngsta hjälte genom tiderna Filip. Tänk att jag fick den stora äran att träffa dig i somras i Farsta och du sa att JAG va din idol??? Vet du en sak Filip? DU ÄR MIN IDOL. Tack till dig och tack till hela din familj. Vi på viddinsida älskar dig! Tack älskade Filip” står det i ett hjärtefyllt meddelande.

Ett meddelande som på tisdagsförmiddagen hade haft 26 000 visningar, 2 500 gilla och 229 kommentarer.

Men det är inte bara Jeanette Höglund som har imponerats av Filips engagemang. Han har även fått många uppmuntrande och positiva tillrop från andra människor via insamlingssidan under veckan som gått.

– Bland annat har han fått ett julkort med ett par biobiljetter skickat till sig från en helt främmande person som tycker att det han gjort är fantastiskt, berättar Anna.

Med insamlingen avslutad har Filip redan börjat prata om nästa projekt. Anna konstaterar att det nog kommer att dröja ett tag innan till nästa gång, men understryker att hon gärna stöttar honom igen om han vill göra en ny insats i samma anda.

Sen får Filip själv det sista ordet.

– Jag tror de hemlösa får en ganska fin jul, är Filips sammanfattning.