73-åriga Mari Lönnerblad har arbetat hela sitt liv inom kyrkan och sitter för tillfället med i kyrkofullmäktige. Dessutom sjunger hon i kyrkokören men denna onsdagsmorgon var kören bortbytt mot TV4 och skrap av Triss. Eller ”rubbande” av Trisslott som hon utryckte det.

– Jag och maken har köpt Triss sen den kom ut ungefär och som vi säger nedåt i landet så ”rubbar” vi lotter varje helg, förklarade Mari.

Det var dock första gången hon och maken vann stort på Triss och när den tredje TV-apparaten uppenbarade sig på lotten hon köpt på ICA Kvantum i Skara kunde hon knappt tro att det var sant.

– Vi har ju aldrig vunnit tidigare så man tror ju verkligen inte att det ska gå, sa Mari.

Vinsten höll Skaraparet rätt så hemligt så det var inte många nära och kära som visste om TV-Trisskrapet. Maken fick stanna hemma i Skara med parets två hundar.

– Nån behövde ju passa hundarna och sen så är han nog ganska nervös just nu så det är bra att han är hemma, skrattade Mari som inte visade några nerver innan skrapet.

Innan det var dags att kliva in i studion berättade Mari om planerna för vinstpengarna.

– Vi har tänkt göra om lite hemma, kanske kök och badrum och sen blir det att leva för resten.

Väl i sändning avslöjades ytterligare planer då programledaren berättade om Maris önskan om att resa tillsammans med maken och de två hundarna.

– Ja, till sådana ställen där de tar emot hundar, det är inte alltid så enkelt att hitta ett ställe men det blir mer och mer, förklarade Mari medan hon skrapade lott nummer 44 som hon på förhand räknat fram.

Det skulle avgöras på sista raden och på den allra sista rutan skrapade Skarabon fram en kvarts miljon kronor.

– Oj, det var väl jättebra. Fantastiskt, utbrast dagens Trissvinnare.

Efteråt kunde Mari pusta ut, glad över att det blev mer än dubbelt så mycket som den garanterade summan på 100 000 kronor.

– Nu kan vi kanske resa lite mer. Sen har det varit en så fantastisk upplevelse allt runt omkring och jag har blivit så väl omhändertagen, sa hon tacksamt.

Här kan du se när Mari skrapar fram vinsten.