Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mark Levengoods höjdarförslag för Falköping

Byt namn på Falköping till Duplantis. Det föreslår Mark Levengood i ett Instagraminlägg efter stavhopparens OS-framgångar. Förslaget applåderas av flera Falköpingsbor, som drar paralleller till Plantis.

”Kan vi inte döpa om Falköping till ”Duplantis”? Lika många bokstäver och en höjdarstad!” skriver författaren och journalisten Mark Levengood i sitt inlägg på Instagram, efter att ha följt stavhopparen Armand Duplantis väg till OS-guldet.

Mark Levengood berättar också att han besökt ”den vackra teatern” i Falköping och föreslår att den kan kallas ”Teater Armand”.

Missade världsrekordet med marginaler – men Duplantis säkrade OS-guldet

Många Falköpingsbor och andra applåderar Mark Levengoods förslag och bidrar med skämtsamma kommentarer:

”Åtminstone byta namn på stadsparken i Falköping. Det är nästan klart. För om jag inte missminner mig kallas den ... plantis”

”Ja det vore verkligen att höja ribban”

”Den fina parken mitt i stan heter Plantis sedan ligger ju stan högt och vackert! Så en bra idé!”

”Självklart! Skall kalla mig stolt Duplantis-bo”

”Om det inte går att ordna så borde Armand åtminstone får en staty”

Andra är mer tveksamma:

”Han har ju sina rötter i Vuollerim och det har samma antal bokstäver. – Sno inte vår norrlandsgrabb”

Mark Levengoods Instagraminlägg om Falköping gillas i skrivande stund av 13 000 Instagramanvändare. Återstår att se om det leder till handling.