Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästerkocken tar Dafgårds in i det asiatiska köket

Wichudaporn Chaiyasaeng gjorde succé i tv-programmet Sveriges mästerkock. Nu ska hon hjälpa Dafgårds att hitta rätt i det thailändska köket. Samarbetet har resulterat i tre nya rätter.

Chicken pad thai, chicken panang och chicken teriyaki är tre nya rätter i livsmedelsjättens utbud av färdiglagad mat. De är resultatet av ett samarbete mellan Dafgårds och Wichudaporn Chaiyasaeng, finalist i senaste omgången av Sveriges mästerkock i TV4.

– För oss på Dafgårds är det viktigt att ständigt utvecklas och utmana oss själva. Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka, menar vice vd Magnus Dafgård i ett pressmeddelande och konstaterar att lanseringen innebär att sortimentet breddas.

Dafgårds har tidigare haft rätter med asiatiska smaker, men nu görs en ny satsning med hjälp av Wichudaporn Chaiyasaeng. Hon bor i Grästorp, men har sina rötter i Thailand och under uppväxten tillbringade hon mycket tid med sin mamma.

– Ända sedan jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning, där bra råvaror och mycket smak är det allra viktigaste. De nya rätterna har jag tillsammans med Dafgårds lagat från grunden i deras stora kök i Källby, berättar hon.