Lördagen den 5 maj arrangerade Falköpings simsällskap den ena deltävlingen i Vårsimiaden i Odenbadet. Samtidigt avgjordes de övriga deltävlingarna i Kungsbacka och Stenungsund.

Vårsimiaden är en distriktstävling för simmare upp till 13 år och de 24 bästa tiderna går vidare till finalen i Valhallabadet Göteborg den 11 maj. Fördelningen av simmare på respektive tävlingsort görs av Västsvenska Simförbundet och i år blev det endast runt 380 starter i Falköping. Trots det något låga startantalet blev det en lyckad tävling med många nya rekord.

Från Falköping deltog tre simmare. Alicia Nyberg och Erdi Gosalci lyckades bra med tanke på att det var första gången för dem på tävling i större sammanhang. Den tredje simmaren var Max Lind, 12 år, som har varit med länge och som hade fina chanser att ta sig vidare till final. Resultaten lät inte vänta på sig då han fick med sig fyra guld och två silver i åldersklassen 12 år.

LÄS OCKSÅ: Stark uppslutning på föreningsträff: "Det var väldigt lyckat"

Max gjorde även flera personliga rekord, bland annat kapade han tider med tre sekunder på 200m frisim till 2,38,17, fyra sekunder på 100m frisim (1.14.48) och simmade 100m bröstsim under 1,40 för första gången (1,39,83).

Resultaten från deltävlingen gjorde att han kvalade till finalen på samtliga distanser utom 50 fjärilsim.

Lördagen den 11 maj var det då dags för Vårsimiadens final i Göteborg. Det blev en intensiv tävling för samtliga simmare då varje gren endast innehöll tre heat och flera av simmarna deltog ju på flera distanser.

Max gjorde mycket bra ifrån sig under dagen med tider runt sina personliga rekord och han fick med sig en bronsmedalj på 200m frisim i åldersklassen 12 år.

LÄS OCKSÅ: Fina resultat av FSS-simmarna i Falkenberg och Jönköping